ԽՈԶԱՊՈՒԽՏՈՎ ՀԵՏԱՔՐՔԻՐ ՕՄԼԵՏ (տեսանյութ)

Կա կարծիք, որ իսկական ֆրանսիական խոհարարը  առաջին հերթին պետք է կարողանա պատրաստել օմլետ (ձվածեղ)։ Օմլետը  պատրաստվում է կարագով, մի կողմի վրա միչև պնդանալը։ Օմլետը  մատուցում են կամ գլանաձև, կամ կիսում երկու մասի։ Որպեսզի ձվածեղը չլինի փափուկ, եփելու ժամանակ թավան չեն ծածկում։ Օմլետի մեջ կարելի է օգտագործել նաև համեմունքներ: Այսօր մենք ձեզ կներկայացնենք օմլետի պատրաստման հետաքրիր ձև, որի համար հարկավոր է նաև խոզապուխտ, համեմունքներ և, իհարկե, ձու: